DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
aktualizováno: 03.02.2024 12:36:41 

CHOVATELSKÁ STANICE Z PŘÍBORSKÉHO RÁJE

 

 AKTUALITY 2015

 


 
,,Momentálně neplánujeme další vrh"

                     

čEKATELSTVÍ

 CH.Lusion BE MY LOVE - CHAMPION SRBSKA

 CH.BACIO BEAR z Příborského ráje - CHAMPION SRBSKA

   

 

 

 

28.6.2015 MVP -INTERCANIS Brno.Této výstavy jsme se zúčastnili s našimi fenkami Myou a Iriskou.A jak jsme dopadli?Mya - BE MY LOVE Lusion ve třídě championů získala ocenění VÝBORNÝ-1.místo,CAC :-)Iriska ve třídě veteránů získala ocenění VÝBORNÝ-1.místo,BOV a tímto titulem se stala ve svých 9.5 letech

,, ČESKÝ VETERÁN ŠAMPION !!!!!!! "

                       

 

2014

 

7.9.2014 Krajská výstava Dolní Benešov.Této výstavy se účastnilí všichni naši miláčci.IRIS Písecké hory naše veteránka ve věku 8,8 let získala ocenění VÝBORNÝ 1.místo,VÍTĚZ TŘÍDY.Ještě jeden titul z MVP ji chybí,aby se stala VETERÁNKOU CHAMPIONEM tak snad se nám to v příštím roce podaří dodělat a Iriska bude v takové kondici jako doposud :-).Bacio ve třídě vítězů si vyběhal VÝBORNÝ 1.místo,VÍTĚZ TŘÍDY a velmi pěkný posudek.Začíná se nám kluk ve třech letech dodělávat :-).Mya ve třídě vítězů získala ocenění VÝBORNÝ 1.místo,VÍTĚZ TŘÍDY a nakonec naše 5.5letá Anastázie VELMI DOBRÁ 2.místo ve třídě otevřené pro svou kudrnatou srst.S tím nic nenaděláme a milujeme ji i přes tento handicap :-D.Posuzoval polský rozhodčí Waldemar Mrowiec.

26.4.2014 Našim déčkům jsou 4týdny.Zajímají se o vše co se kolem nich děje.Už nám ukazují zoubky a naco je mají,takže jak to nečekáme tak i poskočíme :-D.Vydají za 10 čertíků všude jich je plno i přesto,že jsou jen dva.Váhy kluků: Monty -3550g a Danty 3300g.Dnes byly poprvé s velkými psy navenku,ale jen na chvíli.

             

24.4.2014 Slíbené fotky naši Anastazie z psího salonu viz odkaz.Poděkování patří p.G.Barvíkové foto níže:

              

23.4.2014 Ikdyž Bačínek žádné narozeniny v nejbližší době nemá tak i on včera navštívil psí salon p.Barvíkové ve Studénce.Pánička foťák zapoměla doma tak aspoň 2 fotky z domácího prostředí,Sice u nás nesvítí sluníčko, ale Bačínkovi to na kráse neubralo.Včerejší vážení nám ukázalo 53kg / 68cm ve věku 2let a 6měsíců.Zda Bače necháme zrengenovat a dle výsledků uchovnit ještě zvažujeme. :-)

             

21.4. 2014 Oslavila naše Anastazia se svými sourozenci vrhu,,A" 5 narozeniny.Přejeme hodně zdravíčka a mnoho lumpáren Stázinko a dáreček?Tak jak jsem psala níže také navštíví psí salonek,Fotky tudiž později.

19.4.2014 Jak ten čas letí.3 týdny jsou za námi,kluci rostou jako z vody.Váhy se pohybují od 2700g-2900g.Už otevřeli očička a nožičky používají čím dál více.V bedně se jim nelíbí už to umí dát pěkně najevo a nejvíce se jim líbí u velkých psů nebo někde pod stolečkem.Poprvé jsme je odčervili a začali jsme přidávat kašičku,která je všude na tělíčku jen ne v pusince :-D viz fota níže.Vlevo DIAMONT MONTY vpravo DEE DANTES.

                         

12.4.2014 Kluci jsou na světě 14dní.Začínají otevírat očička,zjišťují naco mají nožíčky i váhy kluků jsou více než uspokojivé jelikož váží 2kg.Dnešní focení :-) Zleva: DIAMONT MONTY a DEE DANTES.

        

5.4.2014 1týden života našich dvou bratrů vrhu ,,D".Byly jim přiděleny jména.Bělejší pejsek se jmenuje DIAMONT MONTY a jeho bráška dostal jméno DEE DANTES. Váhy se pohybují přes 1200g.

               

31.3.2014 OSLAVIL VRH ,,C" 1rok života.Přejeme hodně zdravíčka.Zleva:Courtney,Carley,Catherine.

        

29.3.2014 Přišel na svět vrh ,,D" -porodní váhy byly 650g a 600g.Fotky z prvního dne.

           

27.3.2014 V lednu oslavila naše zakladatelka chovu krásných 8 let a my jsme ji jako dárek dali návštěvu psího salonu paní Hanky CHovancové ve Zlíně.Iriska byla moc hodná do Haničky si nekousla-užívala si to se vším všudy.:-) Děkujeme za skvělý přístup a krásně provedenou praci.Jak ji to slušelo posuďte níže a zbytek fotek z celé procedúry zde. 

           

26.1.014 Proběhlo krytí naši fenky Lusion BE MY LOVE s nádherným psem import Švédsko Laď s Trubadurem žijící v CHS Czech rea.Foto Totého jak mu říkají doma :-)

13.1.2014 IRIS Písecké hory-zakladatelka naši chovatelské stanice dnes slaví krásných 8let.Tímto vstupuje do řad veteránu a rádi bychom ji v této třídě ukázali na nějaké výstavě.Především ti Irisko přejeme mnoho zdravíčka a ještě spoustu let s námi a ti naši chlupáčci ať tě stále poslouchají jako doposud,přeci jen si ta naše domácí ředitelka s velkým ,,Ř".Takže ještě jednou všechno nejlepší a potřepáváme ti pacičkou.Jakmile bude počasí na focení přidáme fotečky naši pěkné VETERÁNKY.

2013

20.10.2013 Národní výstava psů Czestochowa (PL).Tuto výstavu jsme přihlásili doslova v poslední den uzávěrky.Výstava se konala ve městě které jsme ještě nikdy nenavštívili s žádným našim psem,tak jsme si řekli ,,pojedeme" :-).Posuzoval polský rozhodčí A.Kot a ikdyž jsme věděli,že nemá rád feny s dobrou výživnou kondici riskli jsme to.Mya získala ve třídě championů ocenění:,,VÝBORNÝ-1.místo,CWC/CAC".Jak jsme již vzpomínali Mya potřebuje 1 CWC z polské mezinárodní výstavy aby se stala championkou Polska.Snad se zadaří a náš sen se uskuteční.Posudek:pěkná fena s větší hmotnosti na těle :-) s krásnou hlavou,dobrým hrudníkem a velmi dobrým pohybem,výborná srst a úhlení končetin :-D

                                

13.10.2013 Národní výstava psů Zabrze (PL).Na tuto výstavu byla přihlášená jen Mya.Potřebujeme už jen 1x CWC/CAC  z MVP a tak jsme na tuto výstavu jeli jen do počtu :-D.Výstava se konala kousek od domova a Mya nastoupila poprvé ve třídě championů.Posuzoval polský rozhodčí A.Kaźmierski a Mya získala ocenění: Výborný-1.místo CWC/CAC.Že máme doma fenu velikosti střední,velké....to víme ,ale ,,nadměrné velikosti" novinka :-)(citace z posudku z výstavy).Fotky nemáme,ale slibujeme,že už začneme fotit i my :-).

  

21-22.9.2013 Jsme si s manželem a pejsky vycestovali do 900km vzdáleného města Lazarevac (SRB).Konala se tam CAC výstava.Vzali jsme sebou nejen Myu,ale i parťáka Bacia.Na výstavě se sešlo 6 bernských salašnických psů.Mya měla ve třídě otevřené srbskou konkurenci,rozhodčímu se ale moc líbila a tak získala: VÝBORNÝ-1.místo,CAC.Bačínek v mezitřídě získal :VÝBORNÝ-1.místo,CAC,BOB!!!! (porazil srbského psa a Myu) :-D.

                                

 fotky zleva:Bačínek,pohár za BOBa,rozhodčí který nás posuzoval Vladimír Vukosavljević (SRB).

Po výstavě jsme se přesunuli do dalšího města,který byl vzdálen 200km od první výstavy,ale blíže k domovu a to do Backy Topoly.Město nám už není cizí,jelikož jsme tam byli loni a Mya si tam načala srbského CHAMPIONA.

 

Opět se nás tam sešlo 6 bernských salašnických psů a to z Maďarska,Polska.Tento den Mya získala:VÝBORNÝ-1.místo,CAC,CACIB ve třídě otevřené a Bačínek získal ve třídě otevřené:VÝBORNÝ-1.místo,CAC.

,,TÍMTO OBA SPLNILI PODMÍNKY PRO UDĚLENÍ TITULU ,,CHAMPION SRBSKA" !!!!!

1.5.2013 Dnes slaví štěňátka 1 měsíc svého života.Váhy se pohybují od 4kg - 4,5kg.Narostly jim zoubky,takže zkoušejí kde a na čem je vyzkoušet.Papají namočené granulky,kašičku,masíčko s rýži .....a to vše nakonec ještě zapijí mlíčkem od mámy.Když přeje počasí chodí i ven,ale musíme dávat pozor aby se nepřipletly pod nožičky velkých psů.

                                 

29.4.2013 Naši miláčci ,, mediálními hvězdami".V práci,kde pánička pracuje vyšel článek o naši CHS.

              

25.4.2013 Dnes jsme dali naše medvídky poprvé nachvíli ven.Rychle se otrkali a snažili se hledat velké psy.

Konečně se nám podařilo udělat společné foto našeho čertovského tria.Ty jejich očička mluví za vše. 

zleva:COURTNEY LOVE,CHARLEY a CATHERINE

21.4.2013 Oslavil vrh ,,A" 4 roky svého života.Z tohoto vrhu jsme si nechali Anastazii.Celému vrhu včetně naši šmoulinky přejeme hodně zdraví a dlouhá léta se svými páničky.

21.4.2013 Naše trio roste jako z vody.Jsou na světě 3 týdny a začínají pěkně lumpačit.Zjistili naco se používají nožičky a hlavně už nechtějí bydlet v porodní bedně.Takže jsou všude,kde je nožičky donesou a my jen musíme dávat pozor,aby nebyly zrovna tam kde nechceme.Váhy mají moc krásné a jelikož jsou velmi šikovní začali jsme odedneška přidávat kašičku ,,FITMIN PUPPY.Taky jsme dnes poprvé odčervovali pastičkou,ale ta jim moc nechutnala.Jak nám rostou do krásy a kolik váží se můžete podívat na fotky viz níže.

                     

14.4.2013 Vrh ,,C"-naši 3 medvídci jsou už na světě 14dní.Váhy se pohybují od 1700g-1900g.Byla jim přidělena jména a všechna štěňátka jsou předběžně zamluvena.Pomalu se jim otevírají očička a pokouší se o první krůčky.Příští týden budeme odčervovat.Ještě nepřikrmujeme,mamina to zvládá sama na jedničku :-)

pejsek-CHARLEY-1740g,fenečka č.1-COURTNEY LOVE-1730g,fenečka č.2-CATHERINE-1900g

7.4.2013 Dnes slaví naše ,,trio" první týden svého života.Přinášíme nové fotečky i s váhami.

                                         

4.4.2013 Přidáváme dnešní fotečky a myslím si,že komentář rozhodně nepotřebují - jsou nám 4dny.

          

31.3.2013 VRH ,,C" je na světě. 

Pro příznivce webových stránek a zájemce o štěnátko z naší CHS představujeme Příborské smíšené trio z ráje,které se narodilo poslední březnový den.Na svět přišli 2 fenečky a 1 kluk.Jedna fenečka,která měla přijít ma svět jako první bohužel byla mrtvá a tak nebyl žádný náznak porodu.Tudiž jsme museli přistoupit k císařskému řezu.Mamina a štěňátka se mají čile k světu a my jim přejeme zdravíčko a hodné páničky. Fotky a váhy z prvního dne jejich života jsou níže.Další fotky budeme postupně přidávat na web.

PODĚKOVÁNÍ patří našemu veterináři p.MVDr.Robertu Lakomému který, ikdyž byla velikonoční neděle nás neodmítl a pomohl štěňátkům na svět.

        

           

          

28.3.2013 JDEME DO FINÁLE  -59 DEN BŘEZOSTI

                      

22.3.2013 Dnes nám byla potvrzena březost naši Myi.Štěnátka by se měla narodit 1.4.2013.Kdo by měl zájem o štěňátko z tohoto spojení,může nás již teď kontaktovat jak mailem tak na mobil-viz.kontakt.

    BE MY LOVE Lusion-53 den březosti :-)

29.1.2013 Udělali jsme si výlet za krásným psem do chovatelské stanice ELEUTERIA v Polsku.Ženich.kterého jsme pro naši fenku MYU vybrali se jmenuje DENVER ELEUTERIA.Tento úžásný pes skvělé povahy,silné kostry se pyšní titulem INTERCHAMPION.Krytí proběhlo zcela v pohodě,oba si hned padli do oka.Děkujeme majitelce Denvera Iwoně Szczerkowské za milé přijetí.Jestli se krytí zdařilo uvidíme později.Štěňátka by se měla narodit koncem března.Jedná se o druhé krytí v ČR tímto psem.Více v sekci krytí ,,VRH C".

              

27.1.2013 MVP Trenčín (SK).Ikdyž jsme neměli v plánu na tuto výstavu jít (byli jsme doslova přemluveni v poslední den přihlášení)jeli jsme.Tentokrát jsme naposledy přihlásili Myu do mezitřídy.Posuzovala slovenská rozhodčí Gabriela Ridarčíková.Mya v konkurenci 4fen získala,,VÝBORNÝ-2.místo,Res.CAC.K posuzování rozhodčích se moc na mém webu nevyjadřuji,ale jednu větu si neodpustím.Posuzování bylo na úrovni ,blesku' to znamená,že psy neměli možnost,aby se sami předvedli,či-li udělali jsme společný běh a bylo rozhodnuto :-)

                        

20.1.2013 Národní výstava Bendzin (Polsko).Tento den jsme opět začali výstavní kariéru.Zajeli jsme si do nedalekého města Bendzinu.Jeli jsme jen s Myou a kamarádkou Martinou,která tam také vystavovala svého jezevčíka.I přesto,že Mya výstavy v hale moc nemiluje byla úžasná.Ve velké konkurenci 10fen ve třídě otevřené za posuzování rozhodčího Vincenta O´Briena (IRL) získala ocenění:,,VÝBORNÝ-2.místo" a stříbrnou medaily.

          

Leden 2013- Měsíc oslav v Příborském ráji.Tento měsíc byl ve znamení menších i větších oslav:7.1.oslavil náš Bacio se svými sourozenci 15měsíců.Je z něho už úžasný chlapák váží 50kg a měří 67cm.Další oslavenec byla naše fenka BE MY LOVE,která 10.1.dovršila 22měsíců.Nejkrásnějšího věku se dožila 13.1. moje velká láska a zakladatelka chovu Iris Písecké hory a to 7let!!!!!!Irisko přejeme ti hodně zdraví a ještě dlouhá léta s námi.Nesmíme zapomenou na naši Anastazii i ta měla 21.1.-3roky a 9měsíců.Zimní fotky zlatíček.

  

2012

10.11.2012 Dnes nás poctila svou návštěvou odchovankyně z vrhu ,,B" fenečka jménem BETTY BEE.Ve věku 13 měsíců je z ní opravdu nádherná psí slečna.Děkujeme majitelům za milou návštěvu a péči.kissheart

                                      

21.10.2012 BONITACE v Mladé Boleslavi.Oznamujeme kamarádům,přátelům a známým,že naše fenečka BE MY LOVE Lusion se dnešním dnem stala ,,CHOVNOU" fenou!!!Jsme rádi a již nyní se snažíme hledat pro ni vhodného krycího psa s pěkným rodokmenem a pokud možno import nebo krytí v zahraničí :-)Za krásné fotečky děkujeme paní Karin,která celou bonitaci pro klub dokumentovala focením.Takže na jaře by jsme se měli dočkat našeho vrhu ,,C".Už se těšíme!!Letos jsme s výstavami skončili,budeme se plně věnovat našim čtyřnohým miláčkům a plánovat co nás bude čekat v roce 2013 a že těch plánu je moc :-).

                  

14.10.2012 Národní výstava Zabrze (PL) aneb opět ,,velký" úspěch naši Myi.Na této výstavě v konkurenci 4 krásných fen se Mya předvědla nádherně a dokázala,že se ve výstavním světě opravdu neztratí.Získala od polské rozhodčí Magdaleny Kozlowské ocenění,,VÝBORNÝ-1.místo,CWC a NEJLEPŠÍ DOROSTLÁ FENA"!Tento titul je již druhý (ještě potřebujeme dva) k uzískání titulu Ch PL.Budeme se snažit to dodělat!!Bačínek ve třídě mladých získal ocenění:,,VÝBORNÝ-1.místo.Je to náš velký puboš který musí ještě na sebe pěkně nabrat hmotnost,proto mu dáme na nějakou dobu klid s výstavami.Ještě si jich snad užije dost.Nyní je jeho váha 45kg.

    

7.10.2012 Oslavil náš vrh ,,B" první rok svého života.Na fotkách BELLA MIA.Děkujeme majitelům za fotečky.

           

30.9.2012 Krásný úspěch naši fenky BE MY LOVE Lusion na Národní výstavě psů v Brně!!!!Tato neděle se opravdu vydařila nejen pěkným slunečním počasím,ale i úspěchem naši fenky Myi.V mezitřídě a v konkurenci 6 fen získala od Anny Kochan (PL) ocenění:,,VÝBORNÝ-1.místo,CAC,CAC ČMKU a NÁRODNÍ VÍTĚZ".Bač ve třídě mladých a ve svých 11měsících získal ocenění ,,VÝBORNÝ-3.místo".

Tímto titulem si Mya načala i českého championa!!!

               

21.-23.9.2012 CAC Sombor-CACIB Backa Topola.O tomto víkendu jsme strávili víkend s Myou v Srbsku.V sobotu jsme se zúčastnili CAC výstavy ve městě Sombor.Mya získala ocenění ,,VÝBORNÝ-1.místo CAC" a v neděli na CACIB výstavě Backa Topola a v konkurenci 4 fen získala ocenění ,,VÝBORNÝ -2.místo Res.CAC".Po oba dny posuzovali rozhodčí ze Srbska Gujanič Dejan a Orčik Ištvan.

              

15.9.2012 Národní výstava Chorzów (Polsko).Výstava se konala netradičně v sobotu.Vystavovali jsme jak Myu tak i Bačínka.A jak jsme dopadli?NÁDHERNĚ!!!!Bač ve třídě mladých a v konkurenci 3 psů získal od polského rozhodčího Marka Lewandowského ocenění ,,VÝBORNÝ-2.místo".Mya se předvedla úžasně!!!V mezitřídě a v konkurenci 4 fen získala ocenění ,,VÝBORNÝ-1.místo,CAC/CWC".

Tímto titulem má MYA načnutého ,,POLSKÉHO CHAMPIONA"!!!!

9.9.2012 Krajská výstava ZETOR-BRNO.Na této výstavě měla posuzovat BSP paní Ridarčíková Gabriela ze Slovenska.Jsme zvědaví jak se ji budou líbit naši pejsci a tak jsme se na tuto výstavu přihlásili.Byli jsme mile překvapeni :-)Ke každému pejsku měla milý přístup,velmi pěkně posuzovala a ani humorem nešetřila.Mya si u ní vyběhala ocenění ,,VÝBORNÝ-1.místo.Vítěz třídy a Krajský vítěz".Novinka na této výstavě byla soutěž o nejlepšího psa/fenu daného plemene.Mya bojovala s dvouletým psem a vyhrála pytlík granulek.Bačínek se taky pěkně předvedl.Byla mu pochválena pěkná hlava a kostra.Získal ocenění ,,VÝBORNÝ-1.místo,Vítěz třídy mladých".Výstava se vydařila, bylo krásné slunečné počasí,pěkné věcné ceny a s každým vítězem se paní Ridarčíkova nechala ,,na památku" vyfotit svým vlastním foťákem.

                                 

                  

2.9.2012 Krajská výstava Dolní Benešov.Dnes jsme si zajeli na krajskou výstavu.I přes sem tam upršené počasí a Bačínkové ztráty srsti jsme dopadli moc pěkně.Mya v mezitřídě získala ocenění  ,,VÝBORNÝ-1místo,Vítěz třídy" a nakonec v souboji s fenkou ze třídy otevřené si ještě vyběhala titul ,,Krajský vítěz".Bačínek si ve třídě mladých vyběhal ,,VÝBORNÝ-1.místo,Vítěz třídy mladých".Posuzoval pán Mrowiec Waldemar (Polsko).pa 

 

18.8.-19.8.2012 DUODANUBE Bratislava.Udělali jsme si menší dovolenou na Slovensku na Zlatých pieskách se záměrem zúčastnit se dvoudenní mezinárodní výstavy.Po oba dny Mya získala ocenění Výborný-3.místo.Bač získal VD4 a VÝBORNÝ-4.místo.V sobotu posuzovala Oleynikova Zoja (UA) a v neděli Vondrouš Otakar (CZ).

12.8.2012 Po 3 letech jsme se opět zajeli podívat za našimi slovenskými kamarády a to na oblastní výstavu v Dolným Kubíně.Tentokrát jsme jeli s Myou a Bačem.Počasí nám moc nepřálo,když začalo posuzování,rozpršelo se.Posuzoval nás slovenský rozhodčí ing.Jaroslav Matyáš.I přesto,že jsme předváděli v dešti si Mya vyběhala v mezitřídě ocenění ,,VÝBORNÝ-1.místo,Vítěz třídy a Oblastní vítěz".Bačínek si ve třídě mladých a se svou ,,temperamentní povahou" vyběhal ,,VÝBORNÝ-1.místo a Vítěz třídy mladých".

27.7.2012 Dnešní foto naši Myi (BE MY LOVE Lusion) -aneb opět nasrsťujeme.

21.7.2012 Tuto sobotu se v Brně-Žebětíně konala krajská výstava psů.Bernské salašnické psy posuzoval pán Němec Josef (CZ).Mya v mezitřídě získala ocenění ,,VÝBORNÝ-1.místo,Vítěz třídy a Krajský vítěz".                             

                          

1.7.2012 Beskydská výstava psů v Ustroni (PL).Mya ve třídě mladých a v konkurenci 5 fen získala od polského rozhodčího A.Kota ocenění ,,VÝBORNÝ-2.místo" (stále ještě nemáme kabátek) a Bačínek ve třídě štěňat a také v konkurenci 5 psů získal ocenění ,,VELMI NADĚJNÝ-1.místo"Bač se moc rozhodčímu líbil.Nejen velikosti,ale i stavbou těla a pohybem si získal jeho sympatie :-)Mezi 7měsíčními pejsky se opravdu neztratil a byl řádně vidět.

                        

24.6.2012 MVP Brno.Opět jsme absolvovali jednu výstavu bez srsti.Mya se polskému rozhodčímu moc líbila,ale bohužel rozhodla srst:-(Posuzoval pán Andrzej Stepinski,který Myu ocenil moc pěkně a důvod svého rozhodnutí ji do posudku pěkně popsal:,,střední velikosti,dobré kostry,velice dobré proporce,dobrá horní linie,dobré úhlení hrudních končetin,dostatečně pánevních,velice ladné rysy hlavy,velice dobře vyplněná morda,velice ladný výraz,naneštěstí srst nechala doma,velice dobrý pohyb,trochu více hrdá na svůj ocas.Takže jsme tímto poprvé v mezitřídě získali ocenění,,VÝBORNÝ-2.místo".Ani Bačínek se v kruhu neztratil a ve třídě dorostu vyběhal ocenění,,VELMI NADĚJNÝ 1". Je z něho velký chlap a tak od příštího měsíce už půjde do třídy mladých.

20.6.2012 Moje 4 velké láskyzleva:Iriska 6,5let.Anastazia 3roky,Mya 15měsíců a rošťák Bacio 8 1/2 měsíců.

               

16.6.2012 Mezinárodní výstava v Krakowie (PL).Posuzoval pán Otakar Vondrouš (CZ).Ve třídě mladých se utkalo 11fen a jelikož se Mya rozhodla totálně zhodit na léto svůj kabátek tak,že by jsme se ve velkých švýcarech neztratili :-)získala ocenění ,,VÝBORNÝ"a odcházela z kruhu jako patá.Bač v konkurenci 2 štěnat získal ocenění ,,VELMI NADĚJNÝ"-1.místo a titul ,,NEJLEPŠÍ DOROST".Těchto ocenění si moc vážíme,protože pán Vondrouš je velkým znalcem berňáků.Jelikož se nám nepodařilo dodělat Jch Polska,nehážeme flintu do žita a pokusíme o championa dospělého :-)))).

8.6.2012 Celostátní výstava Senec.Posuzovala slovenská rozhočí Ingrid Mikulášová.Mya ve třídě mladých získala ocenění ,,VÝBORNÝ" a náš Bačínek ve třídě dorostu získal ocenění ,,VELMI NADĚJNÝ".

7.6.2012 Oslavil vrh ,,B" 8 měsíců svého života.Přejeme jim hodně zdravíčka a radosti se svými páničky.Krásné fotky nám poslali manželé Vodičkovi.BELLA MIA vypadá opravdu nádherně a ve svém věku váží 40kg.Za fotky moc děkujeme a těšíme se na další:-).

                           

2.6.2012 Dnes se konala v Rožnově pod Radhoštěm klubová výstava bernských salašnických psů.Této výstavy se zúčastnila naše MYA.Ve třídě mladých bylo přihlášeno ,,57 fen"Posuzovala slovenská rozhodčí Terézia Gardušová.Její posuzování se nám velmi líbilo,každého psa si velmi dobře prohlédla,prohmatala....no prostě posuzování na velmi dobré úrovni.A jak jsme dopadli?!Mya si vyběhala ocenění ,,VÝBORNÝ-3.místo".V tak velké konkurenci je to opravdu moc krásný výsledek.Jelikož jsme neměli sebou foťák,tak si na fotky musíme počkat od kamarádky Lucky,která měla za úkol fotit :-)A naše dojmy?Opět jeden krásně prožitý výstavní den!!!!!! 

 cena za 3.místo

     

pár momentek z výstavy zachycené okem fotografky Lucky-děkujeme!

                        

20.5.2012 Národní výstava psů v Bytomi (Polsko) se opět vydařila :-)Za krásného slunečného počasí a posuzovaní polské rozhodčí Doroty Pawlikowské-Rosól si naše zlatíčka vedli moc dobře.Mya získala ocenění ve třídě mladých ,,VÝBORNÝ-1.místo ,,Vítěz třídy mladých a Nej.mladá fena".Bačínek v konkurenci čtyř ve třídě dorostu si vyběhal ,,Velmi nadějný-2.místo".Jen jeden titul z MVP schází Myi k získání Jch Polska!!

                   

Děkujeme slečně Gábi za fotečky z výstavy v Bytomi.

                             

6.5.2012 Dnes jsme si s Myou a Bačem zajeli  k našim slovenským sousedům a to na celostátní výstavu psů v Banské Bystrici.Mya se moc líbila a ve třídě mladých získala od polské rozhodčí Ewy Buklad ocenění-VÝBORNÝ-1.místo a titul CAJC a aby to nebylo málo dokázala získat i titul  ,,Nejlepší mladá fena"!!!! Bač se předvedl ve třídě dorostu (7měsíců)a získal ocenění VELMI NADĚJNÝ-1.místo a ,,Nejlepší dorost"!!!

                                  

26.4. 2012 Dnešní fotečky našeho medvídka MYI v necelých 14 měsících a 45kg váhy :-)

                                        

21.4. 2012 VRH ,,A" oslavil 3 roky svého života.Přejeme naši Anastázii a sourozencům hodně zdravíčka.

15.4.2012 Dnes se konala národní výstava psů ve městě Zabrze (Polsko).Naše Mya se poprvé ukázala ve třídě mladých.Bojovala v konkurenci 6 fen.Posuzovala polská rozhodčí Anna Chlebek.Mya se předvedla moc krásně.Paní rozhodčí se líbila a tak získala ocenění  VÝBORNÝ-1.místo  a titul ,,Vítěz třídy mladých"!!!

                          

Výstavy se zúčastnil také bratr Myi -BE MY DREAM (GOYAN).

Fotky z výstavy zde.

10.3.2012 BE MY LOVE Lusion oslavila 1rok svého života.Přejeme ji hodně zdraví.heartkiss

                                         

7.2.2012 Naše nejmenší miminko z vrhu ,,B" -BALECIA BEA ve 4 měsících.smiley

5.2.2012 Po delší odmlce zdravíme všechny příznivce našich stránek.Máme toho zasebou hodně a proto jen ve zkratce co se u nás událo.Ke konci roku 2011 jsme se po prodeji štěňátek přestěhovali do nového domečku.winkAby to nebylo málo šel s námi i nový člen rodiny a skvělý parťák našich holek pejsek jménem BACIO BEAR a proč jsme si ho nechali?Byla to srdcovka od narození (moc se podobá našemu Brutuskovi) takže jsme se do něho ihned zamilovaliheart.Nesmíme zapomenout i na naši Irisku která 13.1.2012 oslavila krásných 6let.Přejeme ji ještě hodně lumpáren a zdravíčka.Mya (BE MY LOVE)se spolu s Bačínkem ukáží na výstavním molu.Také nám majitelé naší princezny jménem BELLA MIA poslali fotečku tak se koukněte jaká je krasavice.Vlevo na fotce náš Bačínek ve věku 3 1/2 měsíce a váhy 22kg.

              

 

2011

10.12.2011 V tento den odjela BELLA MIA do svého nového domova a to do města Jaroměř.Bude dělat společnost psí kamarádce ,,berňačce Adélce".Přejeme ji hodně krásných chvil se svou novou rodinou.

5.12.2011  V den kdy štěňátka dovršila 8 týdnů odjela do nového domova fenečka BETTY BEE.Neodjela od nás daleko,bude bydlet v nedalekém městě zvaném Štramberk.Doma v rodné CHS zůstavá BACIO BEAR a jeho váha je 9,5kg.Bude dělat společnost jak mamině Irisce tak holkám Anastazii a Myi.

 B 

3.12.2011 Dnes odjela jako první do nového domova fenečka jménem BALECIA BEA.Bude bydlet kousek od nás ve městě Příboře,takže ji budeme moci kdykoliv vidět.Už se na ní těšila celá rodina ,hlavně děti.wink

28.11.2011  Proběhla kontrola vrhu s výsledkem:3x standard a 1x nestandard u fenečky s podkolenkami. 

Aktuální váhy v 7 týdnech:BACIO-8100g,BETTY-8100g,BALECIA-7000g a BELLA-8100g.

              

hodnocení :oči tmavé,ocas bez zálomku,skus nůžkový,2kýly,povahy přátelské,varlata u pejska sestouplé.

26.11.2011 Dnes si zajeli na menší výlet směr veterina,kde proběhlo očkování a čipování.Štěňátkům kromě 2 kýl u feneček nebyly shledány žádné vady.Kýly budou odstraněny před odchodem štěňátek do nových domovů.Nyní už jen čekáme na kontrolu vrhu,která by měla být příští týden.

21.11.2011 Aktuální váhy našich štěňátek v 6 týdnech.

,,BACIO BEAR-6700g,BETTY BEE-6800g,BALECIA BEA-5700g,BELLA MIA-6800g"

14.11.2011 Štěňátkům je 5 týdnů a mají váhy pro nás uspokojivé.Už baští kaši,granulky,masíčko s rýži...

   ,,BACIO BEAR-5500g,BETTY BEE-5700g,BALECIA BEA-4550g a BELLA MIA-5700g"

Dnes jsme je také podruhé odčervovali a to tabletkami ,,CESTAL". BELLA MIA stále čeká na své páničky. 

 11.11.2011 Nás poctila svou návštěvou kamarádka Ivča od Jima z Akátové aleje.

                 

11.11.2011 BELLA MIA-standartní fenečka stále čeká na své nové páničky.K odběru začátkem prosince.

                      

10.11.2011 Dalším oslavencem v naší CHS je BE MY LOVE (MYA),která má 8 měsíců.

               

7.11.2011 Náš vrh ,,B" oslavil měsíc svého života.Štěňátkům jsme vybrali jména,tak  Vám je představujeme v plné kráse i s váhami.BACIO BEAR-4100g,BALECIA BEA-3500g,BELLA MIA-4200g,BETTY BEE-4200g.

                    

                                                      

29.10.2011 Včera bylo vrhu ,,B" 3 týdny a co se za ten týden událo?Ve středu jsme je poprvé odčervili a jelikož mají váhy více než uspokojivé začali jsme přilepšovat kašičkou ,,Fitmin puppy".Kaše byla všude,ale zvádli to na jedničku.Napodruhé už věděli,že se to má papat a né se v tom máchat.Váhy jsou:pejsek -2900g ,fenečka č.1-2900g ,fenečka č.2-2800g,a fenečka č.3-2200g.Dvě fenečky jsou ještě volné.

   

21.10.2011 Jak ten čas letí-týden se s týdnem sešel a našim psím miminkám jsou už 2 týdny. 

          

16.10.2011 Krásná říjnová neděle nás vybízela k tomu,aby jsme se konečně pokusili vyfotit tu naši čertici Myu v postoji.Jak to dopadlo se podívejte na fotečky  viz níže.Mya ve věku 7měsíců a jednoho týdne.

   

15.10.2011 Dnes jsme navštívili pána veterináře.Irisce byly odstraněny stehy a je v naprostém pořádku.Aby nás nebylo málo tak jsme jeli s celou smečkou včetně malých medvídků.Dostali jsme domů pastičku na odčervení u velkých holek proběhla kontrola včetně vážení.Mya byla středem pozornosti roste prý jak z vody ve svých 7 měsících má 33kg.Bylo nás  tam jak se říká ,,celá ordinace" :-D.heart

 14.10.2011 Máme zasebou týden života a tricolorci nám krásně přibývají na váze:pejsek 1300g,fenečky podle znaků:límeček-1150g,blesk-1200g a malá bojovnice 800g.Pejska máme předběžně zadaného takže 3 fenečky čekají na své milující páničky.V případě zájmu mne kontaktujte,návštěva vítána.

                   

9.10.2011 Vrh ,,B" třetí den svého života.Zleva:fenečka,fenečka,fenečka a poslední je pejsek.  

       

7.10.2011 Dnes v 3:30hod se narodila naší Iris 4 štěňátka.Jeden kluk a 3 holky se mají k světu.Jelikož váhy 3 štěňátek nebyly zrovna malé (kluk-650g,holka č.1-650g,holka č.2-600g) třetí holka měla 350g nedařilo se porodit přirozeně,proto jsme museli císařem.Otec těchto štěňátek je INTERCH.Zandrina´S UNESCO (KIRO).

                   

               

2.10.2011 Dnešní výstava konaná v Polsku ve městě ,,Rybnik" byla v tomto roce pro naše holky poslední.Mya se naposledy ukázala ve třídě štěňat a získala ocenění ,,WO-2.miejsce (VELMI NADĚJNÁ)".Anastazia ve třídě championů ,,DOSKONALA-1.miejsce (VÝBORNÝ).Nyní nás čeká stěhování do nových domečků,takže výstavy na chvíli vynecháme a budeme pokračovat v Novém roce s Myou již ve třídě ,,mladých".

                           

17.9.2011 Nové fotky našeho odchovance ,,AXELKA".Děkujeme majitelům za zaslání.

                    

11.9.2011 Opět jsme si po týdnu vyjeli s holkami na výstavu,tentokrát do města Chorzowa (PL).Mya ve třídě štěňat dostala ocenění ,,WO-1.miejsce (VELMI NADĚJNÁ)".Anastazia ve třídě championů ,,DOSKONALA-1.miejsce,CWC (VÝBORNÝ,CAC)".Posuzoval polský rozhodčí Andrzej Kot.

    

4.9.2011 Dnes je den ve dvojím duchu-vzpomínkový a výstavní:je to přesně rok kdy nám odešel za duhový most náš první berňáček Brutusek.Vzpomínáme a nikdy nezapomene.heartNaše Mya (BE MY LOVE) poprvé nastoupila na výstavní molo.Krajská výstava v Dolním Benešově byla úspěšná.Posuzoval polský rozhodčí W.Mrowiec.Mya získala ve třídě štěňat ocenění VELMI NADĚJNÁ - 1.místo s moc krásným posudkem:dobře rozvíjející se fena,dobré tělesné stavby,dobrá hlava,standartní zkus,velmi dobré úhlení obou párů končetin. Pánu rozhodčímu se líbila.Za 6 dní bude mít MYA 6 měsíců a její váha je 30kg.Anastazia ve třídě vítězů získala ocenění VÝBORNÝ-1. místo,VÍTĚZ TŘÍDY. 

30.7.2011 Naše MYA a její pózování před objektivem.Pár foteček zde.

19.7.2011 Jak ten čas letí:,,MYA" (LUSION BE MY LOVE) - 4měsíce-váha 21kg. 

                   

 Nesmím samozřejmě zapomenou ani na mé velké lásky Iris a její dceru Anastazii.To je ale podoba :-).

                           

16.5.2011 Zlatíčko ,,MYA" jak ji říkáme je už týden doma a dnes šla sama prozkoumat naši zahradu.

                

8.5.2011  Představujeme Vám novou posilu naší CHS.Jmenuje se LUSION BE MY LOVE. Narodila se v chovatelské stanici LUSION.Rodiče jsou: matka-LUSION Meres of Twilight a otec-GOYAN Vom Gipfelfeuer.
 

                                

26.4.2011 Další fotky které nás čekaly v mailu byly našeho odchovance ARYNKA.Je z něho krásný pes.S páničkou toho spolu hodně udělali a ještě toho mají hodně v plánu.Jen pro zajímavost:dělají spolu agility, navštěvuji ZŠ,chystají se na canisterapeutické zkoušky......jsou prostě šikulky.

            

21.4.2011 Vrh ,,A" oslavil 2 roky svého života.Přejeme jim hodně zdraví.smiley 

březen 2011 Pánička nastoupila do nové práce.Baráčky finišují do zdárného konce.Máme v plánu se o prázdninách stěhovat.Snad se zadaří.

17.2.2011 Majitelé fenečky AIRYN nám zaslali fotečky za které jim děkujeme.kiss

                  

13.1.2011 Dnes oslavila IRIS Písecké hory narozeniny- 5let.Irisko přejeme ti hodně zdraví.

1.1.2011 Přišly nám fotky našeho ,,Benjamínka-AXELKA".Je z něho opravdu moc krásný pes.Děkujeme majitelům za péči a lásku kterou mu věnují.Těšíme se,až ho opět uvidíme osobně.smiley